A Dropbox is tejben-vajban fürdeti dolgozóit

A Dropbox alkalmazás jelentős sikereket elérve manapság közel 200 millió felhasználóval büszkélkedik. Ennek következtében a szokásos, Y-generációs, technológiai vállalatokra jellemző munkakultúrájuk is egy nagyvonalú irodatérben realizálódik. A 2007-ben alapított Dropbox Inc. San Franciscói központja egy maximálisan funkcionális és az esztétikai igényességet tökéletesen szem előtt tartó kompozíciót takar. A tervezők – a Geremia Design – számára […]

A Dropbox alkalmazás jelentős sikereket elérve manapság közel 200 millió felhasználóval büszkélkedik. Ennek következtében a szokásos, Y-generációs, technológiai vállalatokra jellemző munkakultúrájuk is egy nagyvonalú irodatérben realizálódik. A 2007-ben alapított Dropbox Inc. San Franciscói központja egy maximálisan funkcionális és az esztétikai igényességet tökéletesen szem előtt tartó kompozíciót takar. A tervezők – a Geremia Design – számára az elsődleges kihívás az volt, hogy az együttműködő bullpen típusú hangulatot, ami az előző egyterű irodát uralta, itt is fenntartsák, miközben teret biztosítsanak a rohamtempóban növekvő munkaszervezet számára.

A nyitott munkatér könnyen megközelíthető, miközben vibráló és aktív helyiséget formál. A projektcsapatok munkaállomásai és a közösségi terek izgalmas egységet alkotnak, amelyeket kisebb szobákkal, tárgyalókkal és pihenőterekkel kombináltak. Az egyes munkaterületek megfelelő elosztása biztosítja, hogy ha az aktuális tevékenység úgy kívánja, akkor az akusztika is támogatja a munkát. Az Y-generáció számára fontos tényező a környezettudatosság és természetközeliség, így a tervezők többek között pálmafákat telepítettek az irodába. A természetes fény kihasználása mellett innovatív LED-világítási rendszert építettek ki. De van itt tornaterem vagy éppen zeneterem zongorával, ahol még egy gyönyörű egyedi készítésű csillár is emeli a helyiség fényét.

 

 

 

 

Fotók: Bruce Damonte és Boor Bridges Architecture

SOCIAL BOX