Egy gigantikus lépcsőház az irodájuk

Láttunk már jó néhány áttörést két szint között, amelyek egy iroda egységességét hivatottak biztosítani, de ekkora „lyuk” már igazán figyelemreméltó teljesítmény. Úgy látszik, hogy ott New Yorkban az építésügyi hatóságok sem annyira bürokratikusak, mint itt mifelénk a Duna-tájon. Ráadásul a háromszintes iroda felső két szintjét egy spirál alakú lépcsősor köti össze, vagyis egyfajta élő lépcsőház-kiállításnak […]

Láttunk már jó néhány áttörést két szint között, amelyek egy iroda egységességét hivatottak biztosítani, de ekkora „lyuk” már igazán figyelemreméltó teljesítmény. Úgy látszik, hogy ott New Yorkban az építésügyi hatóságok sem annyira bürokratikusak, mint itt mifelénk a Duna-tájon. Ráadásul a háromszintes iroda felső két szintjét egy spirál alakú lépcsősor köti össze, vagyis egyfajta élő lépcsőház-kiállításnak is a részesei lehetünk. A munkahely kialakításának alapfundamentuma egyébként természetesen a kreatív tevékenység előtérbe helyezése volt – mindenütt közösségi terek számtalan formában, színben és funkcióban.

A számos informális meetingre alkalmas break out helyszín mellett a tradicionálisabb tárgyalások helyszíneit is létrehozták, így vannak itt telefonfülkék vagy éppen nagy méretű tárgyaló szobák. 20-25 fős csapatokban ülnek az alkalmazottak, akik mégsem különülnek el teljes mértékben, hiszen az egész munkahelyet a transzparenciát biztosító üvegfalak tagolják kisebb egységekre. A már említett kör alakú, diófa-borítású lépcsősor pedig szinte mindent maga köré integrál. Az egyik emelethez csatlakozik egy dús növényzetű, hatalmas terasz is, így valójában úgy érezhetik magukat a munkatársak, mintha egy parkban sétálgatnának. A rekreációt mindemellett egy többfunkciós tornaterem is biztosítja, ahol ellazulhatnak az alkalmazottak.

 

 

Képek: Bruce Damonte
 

SOCIAL BOX