A világ legőrültebb munkahelye, ahol sziklamászás közben tárgyalunk

A Brooklyn Boulders jelenleg három helyszínt üzemeltet Brooklynban, Chicagóban és Somerville-ben, ahol hatalmas csarnokokban gyakorolhatják a látogatók a sziklamászást. Ezek közül az utóbbi az igazán különleges hely, nem véletlenül kapta az aktív együttműködő munkahely elnevezést. A Brooklyn Boulders Somerville ugyanis egy olyan tér, amely tele van energiával, vibrálással, zenével, ahol a dolgozók szinte legyőzik a […]

A Brooklyn Boulders jelenleg három helyszínt üzemeltet Brooklynban, Chicagóban és Somerville-ben, ahol hatalmas csarnokokban gyakorolhatják a látogatók a sziklamászást. Ezek közül az utóbbi az igazán különleges hely, nem véletlenül kapta az aktív együttműködő munkahely elnevezést. A Brooklyn Boulders Somerville ugyanis egy olyan tér, amely tele van energiával, vibrálással, zenével, ahol a dolgozók szinte legyőzik a szellemi és fizikai határaikat, erősíti a kreativitást, és ami még fontosabb, a hatékonyságot. Vagyis itt már nem csak sportolni lehet, hanem dolgozni is. Az ülő munka egyhangúságát játékkal, mozgással törik meg, amely szinte üzemanyagként szolgál a gondolkodó elméknek, ösztönzi az alkalmazottakat az együttműködésre, és végeredményül egy boldog munkahelyi környezetet kapunk. Ráadásul annyira komolyan veszik az új típusú munkahelyet a tulajdonosok, hogy „kőkemény” szabályokat is hoztak, amelyeket mindenkinek be kell tartani. Nagyjából ez a lényeg: mozogni és spontán beszélgetéseket kezdeményezni erősen ajánlott, ellenben letargiába esni szigorúan tilos!

A közel 4000 négyzetméteres tér közepén egy hatalmas mászó falat alakítottak ki, amely ugye nem egy átlagos iroda szokványos szervezőeleme. Persze azt is érdemes tisztázni, hogy ez nem egy cég székhelye, hanem egy bérelhető irodakomplexum, ahol dolgozhatnak szabadúszók, startupok, de üzleti találkozók lebonyolítására is alkalmas, ahol a komoly tárgyalásokat egy kis hegymászással egészíthetik ki. Vagyis valójában egy kis csapatépítő tréningnek is beillik. Persze nem kötelező igénybe venni a sporteszközöket. Az a filozófia húzódik meg az extrém kialakítású tér mögött, hogy egy-egy meeting során a fizikai tevékenység újabb energiákat szabadít fel a munkatársakban, ami újabb ötletekre serkenti őket. Meglehetősen merész gondolat, de van benne rendszer. Egyébként van itt fitnesz terem, jógaszoba, szaunák, kardió felszerelés. Mindenesetre nem veszélytelen dolog a fizikai határainkat feszegetni, mert belépés előtt a látogatókkal, bérlőkkel aláíratnak egy papírt, hogy az eszközöket saját felelősségükre használják.

 

 

 

SOCIAL BOX