A Microsoft új ügyfélközpontja egy csillagközi utazás

A Microsoft irodái globálisan meglehetősen high tech fílinget árasztanak magukból, azonban a nagyteres elrendezésben inkább a technokrata vonal érvényesül, és a startupos hangulat kissé takaréklángon ég. Talán mert a cég már jó ideje van a piacon, és még sem a hipszterek, sem a startupok nem voltak sehol, mikor Bill Gates már a dollárkötegek számolásával töltötte […]

A Microsoft irodái globálisan meglehetősen high tech fílinget árasztanak magukból, azonban a nagyteres elrendezésben inkább a technokrata vonal érvényesül, és a startupos hangulat kissé takaréklángon ég. Talán mert a cég már jó ideje van a piacon, és még sem a hipszterek, sem a startupok nem voltak sehol, mikor Bill Gates már a dollárkötegek számolásával töltötte az estéit. Ez a munkahely is ragyogó áramvonalasságot mutat, miközben a funkcionalitás dominanciája messziről érzékelhető. A helyszín Hartford pedig nem csak Connecticut fővárosa, hanem az USA egyik legrégebbi települése is New York vonzáskörzetében.

Az új iroda alapvető célja volt, hogy egyetlen térbe integrálja az értékesítők munkahelyét és a brandet népszerűsítő ügyfélközpontot. Igazi kihívás volt az egész csapatot a külvárosból a belvárosi környezetbe költöztetni, hogy az ügyfelekhez közelebb kerüljön a cég. Az alkalmazottak egy mobilis munkakörnyezetben találták magukat, ahol a benchasztalszerű munkaállomások, a konferenciaszoba, a tárgyalók, a telefonkuckók és egy nyitott kollaborációs zóna szolgálja a hatékonyságot. A különleges fali grafikák pedig energiával töltik meg a tereket, amelyek a remények szerint feldobják a dolgozók hangulatát is.

Az ügyfélközpontba érkezők egyfajta utazásnak lesznek a részesei, amelynek során megismerik a cég alapértékeit és termékeit. A színek és anyagok sokszínűsége egy vibráló környezetet mutat, miközben egy nyitott és szabad atmoszférát teremt. Az ügyfélközpont pedig természetesen a márkára összpontosít: különböző kivetítők, konferenciatermek és egy nagy többfunkciós helyiség várja az ügyfeleket. A 21. emeleten kialakított irodában jelentős szerepet szántak a természetes fénynek, valamint gyönyörű kilátás nyílik a városra is.

Számos adottságbeli kihívást kellett legyőzniük a tervezőknek, amelyek meghatározták a kialakítást is, így a bérelt terület szabálytalan formát ölt, mindemellett hatalmas betonoszlopok hálózzák be a teret. Valamint a két különböző célú tevékenységtípus helyiségeit úgy kellett kialakítaniuk, hogy ezek összességében egységesen képviseljék a Microsoft sztenderd arculatát.

 

 

Fotók: John Horner

SOCIAL BOX