Itt dolgoznak a Föld Barátai

A Friends of the Earth, azaz magyarul a Föld Barátai nevezetű karitatív szervezet közel 25 évig dolgozott az Old Streeten található irodájukban, mikor elhatározták, hogy mind kulturális, mind szervezeti értelemben változásra van szükségük. Az új helyszín a The Printworks raktárépület lett, ahol az új igényeknek megfelelően kreatív és rugalmas tereket hoztak létre. A környezetvédelmi egyesületet […]

A Friends of the Earth, azaz magyarul a Föld Barátai nevezetű karitatív szervezet közel 25 évig dolgozott az Old Streeten található irodájukban, mikor elhatározták, hogy mind kulturális, mind szervezeti értelemben változásra van szükségük. Az új helyszín a The Printworks raktárépület lett, ahol az új igényeknek megfelelően kreatív és rugalmas tereket hoztak létre. A környezetvédelmi egyesületet egyébként 1969-ben alapították, és most már 74 országban rendelkeznek tagszervezettel. Jelenleg a legfőbb prioritásaik: gazdasági igazságosság, fellépés a neoliberalizmus ellen, erdővédelem, biodiverzitás, klímavédelem és energia. Hazánkban a Magyar Természetvédők Szövetsége csatlakozott a szervezethez.

A szervezet nevéhez méltóan a különböző zónákat a földrajzi régiók szerint alakították ki, így egyes helyeken az egyenlítő, máshol a sarkkör jelenik meg. Ez a sokszínű környezet mintegy 1000 négyzetméteren biztosítja a munkatársaknak az egyterű munkahely előnyeit. A karitatív egyesület tevékenységéhez és alapértékeihez méltóan a kialakítás során ügyeltek arra, hogy az új iroda ökológiai lábnyoma a lehető legkisebb legyen. A mohafalak határolta esőerdős nyitott terektől a jégkunyhót szimbolizáló tárgyalón át a recepciós pultig és a lámpatestekig számtalan berendezési tárgyat újrahasznosított kartonból alakítottak ki. A közösségi térben pedig egy fából készült csónak motívum tűnik fel, amely a nagyvilág vizes élőhelyeit szimbolizálja, és talán azt is, hogy mindannyian egy csónakban evezünk.

Fotók: Matthew Beedle

SOCIAL BOX