Öt felhőkarcoló, amelyek sohasem épülnek fel

1. Nakheel Tower Dubaj az extrém projektek hazája, ahol mesterséges szigeteken luxusingatlanokat húztak fel, miközben felhőkarcolók nőnek az ég felé a sivatag közepén. Fenntartható fejlődésről szó sincs, de egyelőre az olaj mindent visz. Vagy ha probléma adódik, akkor a szomszédos emírség, Abu Dhabi majd segít. A Nakheel Tornyot a mesterséges szigetek vizuális és gazdasági központjának […]

1. Nakheel Tower

Dubaj az extrém projektek hazája, ahol mesterséges szigeteken luxusingatlanokat húztak fel, miközben felhőkarcolók nőnek az ég felé a sivatag közepén. Fenntartható fejlődésről szó sincs, de egyelőre az olaj mindent visz. Vagy ha probléma adódik, akkor a szomszédos emírség, Abu Dhabi majd segít. A Nakheel Tornyot a mesterséges szigetek vizuális és gazdasági központjának szánták, de végül semmi nem lett a 3300 láb magas épületből, amibe egyébként 156 liftet terveztek.

2. India Tower

Mumbai a közel egymilliárd lakosnak otthont adó India gazdasági központja, ahol az óriási metropoliszban az India Tower lett volna az új látványosság.  A 2356 láb magas tornyot el is kezdték építeni 2010-ben, de már a következő évben léket kapott a projekt, most pedig a jó szerencsére várnak.

3. Russia Tower

2008 újabb áldozata lett a 2008 láb magasra tervezett torony, amelynek a kivitelezési munkáit már elkezdték, amikor a befektető elismerte, hogy képtelen biztosítani a közel 3 milliárd dolláros összköltséget. Moszkva persze így sem maradt monumentális épületek nélkül.

4. Doha Convention Center Tower

Az 1808 láb magas tornyot Dohában tervezték, azonban a közelben található új repülőtér működését zavarta volna a felhőkarcoló, ezért megépítését elnapolták. Nem szerették volna, ha egy-egy repülőgép mondjuk a századik emeleten landol.

5. Burj Al Alam

Már megint Dubaj, ahol nem csak a sivatag a végtelen, hanem az emberi elme is. A Burj Al Alam egy látványos, virágformájú felhőkarcoló lett volna 1670 láb magassággal, azonban 2013-ban törölték a projektet. De ne bánkódjunk, van helyette épp elég látványos objektum.

SOCIAL BOX