Metamorfózis: egy régi iskolából álomiroda

Az 1960-as években épült közel 800 négyzetméteres ingatlan korábban iskolaként üzemelt, most pedig minimális változtatással az építésziroda új főhadiszállásaként funkcionál tovább. A letisztult dizájn köszönhető a vintázs bútoroknak, a fekete-fehér színkombinációnak és a festett acélíveknek, amelyek  a vasbeton-elemeket is kiemelik. Az egyedi színkombinációk a tereket felfrissítik és dinamizmussal vértezik fel, míg a fekete-fehér párosítás érdekes […]

Az 1960-as években épült közel 800 négyzetméteres ingatlan korábban iskolaként üzemelt, most pedig minimális változtatással az építésziroda új főhadiszállásaként funkcionál tovább. A letisztult dizájn köszönhető a vintázs bútoroknak, a fekete-fehér színkombinációnak és a festett acélíveknek, amelyek  a vasbeton-elemeket is kiemelik. Az egyedi színkombinációk a tereket felfrissítik és dinamizmussal vértezik fel, míg a fekete-fehér párosítás érdekes érzékcsalódást is biztosít, hiszen mintegy 24 órás működést feltételez az irodában, ahol éjjel-nappal dolgoznak, illetve ahol az egyes napszakok egymásba folynak.

A mélyfekete recepció rögtön lenyűgözi a látogatókat, és ezt a teret szinte megduplázza a könyvtár és a társalgó. A belső enteriőrt a cég tevékenységi körének megfelelően egyfajta ipari fíling uralja, ahol egy fekete lépcsősoron keresztül lehet eljutni az iroda szívébe, a közösségi helyiségekhez. Különleges, aranyozott lámpasor vezet át a sötétebb tónusú tereken, mintegy fényt gyújtva a belső helyiségek felé. Ebből persze arra asszociálhatunk, hogy a partnerek számára is ugyanilyen mankót és világosságot biztosít a cég a projektek tervezése és megvalósítása során.

A munkahely több mint felét a nyitott tér uralja, hangsúlyozva a dialógusok és a folyamatos kommunikáció fontosságát mind a munkatársak, mind az ügyfelek vonatkozásában. Ellenben a munkazónák falai hófehéren világítanak, izgalmas kontrasztot alkotva a már említett fogadótérrel. A vintázsos hangulatot a dizájnos tárolók és a kreatív világítási rendszer teszi még egyedibbé. A Stúdió a legnagyobb egybefüggő munkaterület, ahol élő növények fala biztosítja a meghitt hangulatot. A földszint középpontjában elhelyezett hosszú asztal pedig a tervezőket gyűjti össze egy-egy megbeszélés alkalmával, hogy kicseréljék gondolataikat vagy csak ötleteljenek egy új projekt kapcsán.

Képek: Park + Associates

 

SOCIAL BOX