Új irodába költözött a Lego Isztambulban

A Lego első törökországi irodáját értelemszerűen a több mint 10 milliós Isztambulban alakította ki 350 négyzetméteren, ahol jelenleg 23 alkalmazott dolgozik. A munka intenzitása érdekében az egyterű iroda koncepcióját valósították meg: a recepció és a kis tárgyaló a bejárat közelében helyezkedik el, és ezekhez kapcsolódik a nyitott tér. Az épület eredeti adottságai nem igazán segítették […]

A Lego első törökországi irodáját értelemszerűen a több mint 10 milliós Isztambulban alakította ki 350 négyzetméteren, ahol jelenleg 23 alkalmazott dolgozik. A munka intenzitása érdekében az egyterű iroda koncepcióját valósították meg: a recepció és a kis tárgyaló a bejárat közelében helyezkedik el, és ezekhez kapcsolódik a nyitott tér. Az épület eredeti adottságai nem igazán segítették elő a manapság divatos közösségi zónák kialakítását, ezért többfunkciós helyiségeket hoztak létre, amelyek nem csak break out-térként használhatók, hanem egyidejűleg informális megbeszéléseket is le lehet itt bonyolítani.

A Lego brand mindenhol a világon ugyanazt jelenti a megszokott dizájnelemekkel, ezért itt is alapszempont volt, hogy a márkajegyek jól felismerhetőek legyenek, amelyek a cég identitását egyértelműen jelzik. Ennek jegyében a fogadótérben a falon és a mennyezeten a tipikus Lego téglaformák tűnnek fel, miközben a cég alapítójának és az első munkatársaknak a fotóit is elhelyezték a falakon, hogy ezáltal a jelenlegi alkalmazottak összetartozás-érzését, elkötelezettségét és lojalitását erősítsék. 

A vállalati színek szinte mindenhol feltűnnek, különböző felületeken és helyiségekben találhatók meg, és így összességében harmonikus belsőépítészeti koncepciót valósítanak meg. A nyitott irodatérben – a világítórendszereket magába integráló – nagy sűrűségű kőzetgyapot elemek díszítik mennyezetet, amelyek akusztikailag is komfortos légkört teremtenek a munkatársak számára azáltal, hogy a zajt tompítják és megfelelő intim légkört formálnak. A dinamikus és modern tervezési nyelv eredményeként egy energikus és komfortos munkahely jött létre, amelybe kitűnően illeszkednek a vállalati identitást képviselő stíluselemek és formák.

SOCIAL BOX