A Lenovo high tech irodájában már kihalt az emberiség

A Lenovo a világ egyik vezető laptopgyártó vállalata, amely készít még okostelefonokat és egyéb kütyüket is. A kínai alapítású cég központjai Pekingben, Szingapúrban és az USA-beli Morrisville-ban találhatók, alkalmazásukban 54 ezer munkatárs áll, a vállalat legutóbb 39 milliárd dolláros árbevétellel büszkélkedhetett, a világ legnagyobb vállalatainak 500-as listáján a 286. helyen áll jelenleg. Nemrég adtak át […]

A Lenovo a világ egyik vezető laptopgyártó vállalata, amely készít még okostelefonokat és egyéb kütyüket is. A kínai alapítású cég központjai Pekingben, Szingapúrban és az USA-beli Morrisville-ban találhatók, alkalmazásukban 54 ezer munkatárs áll, a vállalat legutóbb 39 milliárd dolláros árbevétellel büszkélkedhetett, a világ legnagyobb vállalatainak 500-as listáján a 286. helyen áll jelenleg.

Nemrég adtak át új irodájukat a mexikói Guadalajarában, amely valójában egy régi raktárépületben található hatalmas nyitott tér, ahol a high tech elemek igazán lenyűgöző hatást keltenek. A munkahely belsőépítészeti kialakítása a technológiai vállalat fő tevékenységi köreihez méltóan csupa ipari és futurisztikus elemből áll össze, még elvétve sem találunk benne gyarló emberi jelenlétet. Természetesen nem muszáj a Google sokszor önmutogató, egoista fílingjét követni, de valahogy az emberi civilizáció immár több tízezer éves jelenlétére nem ártana utalni.

A közel 1500 négyzetméteres raktárépület 150 munkaállomást, 5 privát cellás irodát és 6 tárgyalótermet foglal magában, amelyhez tréningszoba és kávézó is kapcsolódik. Amúgy a kialakítás filozófiája a nagyteres koncepció mellett a cég termékei iránti elkötelezettségen és a dinamikusságon alapultak, emiatt nagy hangsúlyt fektettek a grafikai imázs megvalósítására, amely élővé teszi az alkalmazottak számára a brandet és munkájuk során észben tarthatják a cég erősségeit.

Kicsit úgy tűnik, mintha a munkatársak egy hatalmas gépezet végrehajtói volnának, ahol minden egyediséget és individuumot a nagy egész szolgálatába kell állítani, ekképpen itt tényleg a nagybetűs mátrixot valósították meg. Talán már ők is elfogadták, hogy a virtuális világ immár mindent visz, nincs értelme holmi személyes tárgyakra fecsérelni a tervezés és a kivitelezés drága idejét. Miközben többnyire organikus attitűddel szokás manapság felruházni a kipofozott és felújított ipari csarnokokat, itt meglehetősen új szemlélet uralkodott, és ez amúgy üdítő kivételnek számít a divatos trendek világában.

SOCIAL BOX