Na erre varrjunk gombot! Mobil iroda a lakókocsiban

Coloradóban igazán költségtakarékos irodamegoldásokban gondolkodnak, hiszen egy extrém mobil munkahelyet hoztak össze, amit valószínűleg elég nehéz lesz túlszárnyalni.  A magas bérleti díjakat és a parkolási problémákat egyaránt megoldja ez az 1991-es Silver Streak lakókocsi, amit ha úgy hoz a kedvünk, egyszerűen a természet lágy ölére vontathatunk. A mobiliroda egyénként az AngryBovine kreatív tanácsadó stúdió saját […]

Coloradóban igazán költségtakarékos irodamegoldásokban gondolkodnak, hiszen egy extrém mobil munkahelyet hoztak össze, amit valószínűleg elég nehéz lesz túlszárnyalni.  A magas bérleti díjakat és a parkolási problémákat egyaránt megoldja ez az 1991-es Silver Streak lakókocsi, amit ha úgy hoz a kedvünk, egyszerűen a természet lágy ölére vontathatunk. A mobiliroda egyénként az AngryBovine kreatív tanácsadó stúdió saját munkahelye, amit a Colorado állambeli Boulderben tuningoltak fel. Az új „székhely” egyébként brandépítésnek sem rossz, hiszen azt az üzenetet közvetíti az ügyfeleknek, akiknek kreatív megoldásokat szállítanak különböző témákban, hogy mi aztán tényleg mindenre képesek vagyunk. A stúdió munkafilozófiái az őszinteség és az objektivitás, és ha az „addig nyújtózz, ameddig a takaród ér” elvet tekintették vezérelvnek, akkor mindkét alapérték kipipálva.

A lakókocsi valójában két fő részre oszlik, egyik a három helyet biztosító munkaállomásokat tartalmazza, míg a másik a tárgyalósarok, miközben a téliesítésnek köszönhetően négy évszakos üzemelésre is lehetőség nyílik. Az eredeti elektronikai berendezéseket is megtartották, a Grundig sztereo például a hatvanas évekből származik, míg a tűzhelyet egy harmincas években épült kalyibából mentették ki, így a retrós hangulat is jól megfér a mobil falak között. Jay Ferracane a cég alapítója szerint meglehetősen ironikus, hogy miközben a tervezők számos cégnek szállítanak irodai vagy éppen üzleti megoldásokat problémáikra, eközben saját munkahelyüket többnyire mások alakítják. Ezek után, ha bárki egy lakókocsiban akarja munkás éveit tölteni, akkor feltétlenül érdemes Coloradóba látogatnia.

SOCIAL BOX