Megszavazták! Lebontják a budai várat!

Több jelentős ingatlant terveznek a középkori romok fölé, így plázát, olimpiai központot és virtuális irodaházat alakítanak ki a műanyag ablakokkal teletűzdelt királyi palota helyére. Mivel rendkívül rövid a projektre fordítható idő, hiszen nyárra minden komplexumnak állnia kell, ezért nem lesz építészeti tervpályázat sem. A demokratikus viszonyokat azonban minden körülmények között be kell tartani, hiszen Nyugaton […]

Több jelentős ingatlant terveznek a középkori romok fölé, így plázát, olimpiai központot és virtuális irodaházat alakítanak ki a műanyag ablakokkal teletűzdelt királyi palota helyére. Mivel rendkívül rövid a projektre fordítható idő, hiszen nyárra minden komplexumnak állnia kell, ezért nem lesz építészeti tervpályázat sem. A demokratikus viszonyokat azonban minden körülmények között be kell tartani, hiszen Nyugaton a helyzet változatlan, ezért minden párt kap egy épületet, amit maga tervezhet meg. Több alakulatnál már létre is jöttek a szakmai teamek, ahol olyan szakértők fogják felvázolni az ingatlanokat, mint a környezetvédő kisiparos, a testnevelés-angol szakos tanár vagy éppen az okleveles hordószónok szociológus.

Nézzük a legfontosabb projekteket, hiszen a kisebb volumenű beruházásokra, mint a fogpiszkáló szaküzletre, a pipagyártó kisüzemre vagy éppen a dohányzók számára létesülő nem dohányzó helyiségre most nincs időnk. Mindenesetre itt épül meg az ország egyetlen vasárnapi plázája, ahol a pihenőnapon is lehetne vásárolni. Természetesen csak külföldi állampolgársággal rendelkezők léphetnének be a kereskedelmi komplexumba, hiszen a magyarokat ilyenkor ökrös szekérrel sem lehetne elvontatni kedvenc otthoni foteljük mellől. A törvény szerint itt kizárólag külföldi termékeket lehetne kapni, hogy a turisták valóban otthon érezzék magukat nálunk. A külhonból idelátogató vendégek közül azok, akik vállalják, hogy még egy vendégéjszakát maradnak, nem kell az áfát sem megfizetniük.

A pláza mellett a Gellért-hegy felől felhúznának egy gigantikus Rubik-kockát is, amely méltán hirdetné a világhírű magyar talentumot, és jelezné, hogy egyszer az életben a hazai tehetségek hazai földön is vihetnék valamire. A csodakocka csodák csodájára az összes olimpiai helyszínt tartalmazza majd, így aztán abszolút költséghatékonyan rendezhetnénk meg az ötkarikás játékokat. Ugyanis egy hatalmas daru lenne a csodakocka kezelője, amely gigantikus karjaival csak csavarintana egyet a kockán, és máris az aktuális sportág létesítménye kerülne a felszínre. Ha épp focira kerülne sor, akkor a daru előforgatná a föld alól a százezer nézőt befogadni képes stadiont, és máris villoghatnak a csapatok. Ha pedig a vitorlázásról van szó, akkor néhány csiki-csuki, és máris meglenne a Balaton hazai versenytársa, egy igazi tenger szigetekkel, pálmafákkal és trópusi offshore cégekkel.

De a foglalkoztatottságra is gondoltak a pártok, hiszen itt épül meg a világ legnagyobb virtuális felhőkarcolója, ahol a távmunkában dolgozók, a startupok, a feketemunkások és egyéb mobil munkavállalók tevékenykedhetnének. Mivel a nevezett dolgozók alapvetően nem járnak be fix irodába, ezért az irodaház költségtakarékos módon mintegy félmillió dolgozónak biztosítana munkahelyet. Az épület szintén magyar szupertalálmány, hiszen valójában egy hatalmas buszmegálló lesz, ahol még a turisták járművei is megállhatnak majd, így kipipáljuk az európai uniós támogatásból elkészült turisztikai fejlesztést is a világörökségi helyszínen.

Annyit még megtudtunk a tervekkel kapcsolatban, hogy a várfalakon belül lévő összes épületet ledózerolnák, ráadásul az alapzat sem kerülne pénzbe, hiszen a Széchenyi Könyvtár több milliónyi kötetéből egy zseniális magyar találmány segítségével olyan szuper építőanyagot kreálnak, ami ellenáll a 10-es erősségű földrengésnek is. Könyvekre már úgy sincs szükség, hiszen a hazai olvasáskultúra annyira értékelhetetlen, hogy idén már a Pisa-teszt kitöltésére sem volt szükség. Az újrahasznosítás és fenntarthatóság jegyében pedig a középkori házak köveit egyszerűen belegurítanák a Dunába, hogy a felduzzadó folyó elárasszon néhány előre kijelölt pesti utcát, így megvalósulna egy össznemzeti vízió, a Kárpát-medence Velencéje is, amely annyi bevételt hozna az országnak, hogy végre a minimálbért fel lehetne emelni egymillió forintra. A közvélemény-kutatások szerint egyelőre 171%-os a tetszési arány, és az Európai Unió biztosai is támogatják a megaprojektet, amit persze uniós pénzből finanszíroznánk.

Az április elsejei cikk valóságtartalmáért felelősséget nem vállalunk.

 

SOCIAL BOX