Egy hatalmas futópálya a fociőrültek irodája

A müncheni illetőségű TKEZ tervezte és kivitelezte a Onefootball új berlini székhelyét. Az új iroda egy régi gyárépületben kapott helyet a német főváros szívében. A Onefootball applikáció egyébként a világ legnagyobb futball közössége, hiszen csaknem 200 országban több mint 14 millió rajongóval dicsekedhet. A tervező cég feladata volt, hogy a 90 alkalmazott számára a mintegy […]

A müncheni illetőségű TKEZ tervezte és kivitelezte a Onefootball új berlini székhelyét. Az új iroda egy régi gyárépületben kapott helyet a német főváros szívében. A Onefootball applikáció egyébként a világ legnagyobb futball közössége, hiszen csaknem 200 országban több mint 14 millió rajongóval dicsekedhet. A tervező cég feladata volt, hogy a 90 alkalmazott számára a mintegy 1500 négyzetméteres térben ösztönző és ugyanakkor professzionális munkakörnyezetet alakítson ki. A végeredmény önmagáért beszél, hiszen egy világos és nyitott, multifunkcionális munkahely jött létre, amely erősíti a kommunikációt és a csapatmunkát a kollégák között, miközben a társaság fiatalos lelkesedését is reprezentálja.

A dinamikus zöld futópálya a hatalmas nagyteres zónát szeli át, kapcsolatot létesítve a munkaállomások és a relaxációs helyiségek között. A tágas indusztriális teret üvegezett helyiségek láncolata osztja fel kisebb egységekre, így egyfajta lendületet és ritmust is adnak a mindennapi munkában. Ha több nyugalomra van szükség a fókuszmunka során, akkor az üvegezett helyiségeket könnyen el lehet szeparálni függönyökkel. A legkülönbözőbb terek állnak a munkatársak rendelkezésére, így a hagyományos íróasztal-csoportok mellett társalgó zónák szolgálják az informális megbeszéléseket, de kisebb kommunikációs szigeteket is kialakítottak egyedi mobíliákkal az interakció erősítése céljából.

A szófák mögött írható falfelületek biztosítják, hogy az ötletelés során egyetlen eredeti gondolat se vesszen a feledés homályába. Az egyik tárgyalóban pedig műfű borításra helyezhetjük a lábunkat, nehogy egy pillanatra is elfeledjük: a futball egyik új szentélyében járunk. Ha pedig be akarjuk vinni a győztes gólt, akkor ezt is megtehetjük, hiszen a futópálya végén tizenegyest rúghatunk a kapuba. A főhadiszállás szíve az úgynevezett Onefootball Arena, amely multifunkcionális térként alkalmas prezentációkra, megbeszélésekre, interaktív munkákra, futball eseményekre vagy éppen céges összejövetelekre.  

SOCIAL BOX