Rock 'n' Roll! A Sony új irodája, ahol benne van a boogie a lábadban

A Sony Music korábbi irodája Madrid külvárosában működött egy családi házas övezetben egy nyolcvanas években épült ingatlanban. Nem csoda tehát, ha meglehetősen porosnak tűnt az a munkahely a mai 21. századi trendekhez képest. Sem a brand identitását, sem a kreatív működési elveket nem tudta már fejleszteni a cég ebben az idejétmúlt épületben, ahol az enteriőr […]

A Sony Music korábbi irodája Madrid külvárosában működött egy családi házas övezetben egy nyolcvanas években épült ingatlanban. Nem csoda tehát, ha meglehetősen porosnak tűnt az a munkahely a mai 21. századi trendekhez képest. Sem a brand identitását, sem a kreatív működési elveket nem tudta már fejleszteni a cég ebben az idejétmúlt épületben, ahol az enteriőr felett is jócskán eljárt az idő. A régies térszerkezetben sok fölösleges helyet nem tudtak hasznosítani, ám rugalmas átalakításra sem nyílt lehetőség, hogy elősegítsék a jövőbeni változásokat: túl sok volt a zárt cellás iroda, kevés a tárgyaló, ami az intenzív kommunikációt is hátráltatta.

Ezért aztán új helyre költözött a Sony Music, ahol innovatív tereket teremtettek az AECOM segítségével, amelyek növelik a termelékenységet és erősítik a kollaborációt. Egy vibráló, kortárs munkakörnyezet jött létre, amely reflektál a márka értékeire, miközben a zene digitális korszakát is érzékelteti. A lokáció pedig nem is lehetne jobb, hiszen Madrid szívében található az új 2000 négyzetméteres főhadiszállás a Paseo de la Castellana-n, amely a legfontosabb sugárút a város üzleti és kereskedelmi negyedeit összekötve.

A cég profiljából következően a kollaboratív munka centrumában maga a zene áll, mintha minden egyes lépésnél, mozdulatnál egy akkord csendülne fel, dob peregne vagy megpendülne egy gitárhúr. Bob Dylan és Elvis Presley pedig a fali grafikákról lepillantva gondoskodik arról, hogy a zene örök élmény legyen. Ebben az atmoszférában minden munkatárs a sajátjának érezheti a márkát, és úgy dolgozhat itt, mintha otthon lenne. Ez a fajta megközelítés nem csak a munkaállomások világát határozza meg, hanem az ügyfélteret is, így például a különböző eseményeknek és koncerteknek helyet adó előadótermet, amelyet művészek, újságírók és alkalmazottak egyaránt használhatnak.

 

SOCIAL BOX