Nagytakarítás a Ciscónál. Megújul a hatalmas capmus

A modern munkakultúra megteremtése érdekében az AP+I Design a Cisco campus 13. épületét vette kezelésbe, és teljesen új dizájnt varázsolt a falak közé San Jose-ban. Ezzel a cég folytatja a campus modenizálását, amely az ún. Cisco Connected Workplace (CCW) alapelveire épül. Munka lesz bőven, hiszen a Cisco világszerte több mint 60 ezer alkalmazottal rendelkezik. Manapság […]

A modern munkakultúra megteremtése érdekében az AP+I Design a Cisco campus 13. épületét vette kezelésbe, és teljesen új dizájnt varázsolt a falak közé San Jose-ban. Ezzel a cég folytatja a campus modenizálását, amely az ún. Cisco Connected Workplace (CCW) alapelveire épül. Munka lesz bőven, hiszen a Cisco világszerte több mint 60 ezer alkalmazottal rendelkezik. Manapság már minden magára valamit adó nagyvállalat rendelkezik modern munkakultúra programmal, amelyek világosan lefektetik azokat az alapelveket, amelyek mentén megújítják a munkahelyeiket szerte a nagyvilágban.

A kulcsszavak: a nagyteres elrendezés, a rugalmas alaprajzi struktúra, a kollaboráció, a kommunikáció, a csapatmunka, a dizájn és a komfortosság. Jelen esetben a 13. épület „újrahangszerelésénél” az volt a kihívás, hogy mindhárom szint saját identitást kapott, amelyek találkoztak a CCW program céljaival is. Vagyis nincsenek többé dedikált munkahelyek, hanem a projektcsapatok számára kialakítottak egy teret, amelyen belül a tagok szabadon eldönthetik, hogy hol és hogyan dolgoznak éppen.

A cél érdekében különböző méretű flexibilis munkaállomásokat terveztek a kijelölt térben, ahol az alkalmazottak az éppen aktuális feladataik alapján tetszőlegesen elfoglalhatnak egy-egy széket, szófát vagy amit akarnak. A közösségi terek pedig az informális és multifunkcionális helyiségek láncolata, amelyek világosak és energikusak, hogy természetesen a közösségépítő szerepüket is betölthessék. A folyosók egyhangúságát pedig ülőalkalmatosságokkal, fehér írótáblákkal és csendes kuckókkal törték meg, miközben az irodatereket jellemző cirkuláció folyamatosan „újratermeli” a spontán kommunikációs tevékenységeket.

SOCIAL BOX