Egy kis indiai fülledtség az irodában

A megrendelő igénye meglehetősen prózai volt a tervezést megelőzően, hiszen „csupán” azt kérték, hogy az új iroda nagyobb erőfeszítésre ösztönözze a munkatársakat. A tervezési idő rövidsége mellett tehát az építészirodának ezzel a szinte megfoghatatlan kéréssel kellett szembesülnie, de szerencsére egy sokszínű és izgalmas dizájnnal válaszolt mindenki megelégedésére. A munkahely az alábbi hármas jelszó alapján készült […]

A megrendelő igénye meglehetősen prózai volt a tervezést megelőzően, hiszen „csupán” azt kérték, hogy az új iroda nagyobb erőfeszítésre ösztönözze a munkatársakat. A tervezési idő rövidsége mellett tehát az építészirodának ezzel a szinte megfoghatatlan kéréssel kellett szembesülnie, de szerencsére egy sokszínű és izgalmas dizájnnal válaszolt mindenki megelégedésére. A munkahely az alábbi hármas jelszó alapján készült el: kollaboráció, fenntarthatóság és esztétika. Az alkalmazottak inspirációját és motivációját a flexibilis, esztétikus, ösztönző és a lapos hierarchiát előtérbe helyező munkaállomások megalkotásával kívánták segíteni a tervezők, amelyeket minden kolléga büszkén és elégedetten vehet birtokba.

A csodafegyvernek itt is a nagyteres koncepció bizonyult, amely mind a szokásos, mind a spontán meetingeknek is nagyszerű helyszíneként szolgálhat. Van itt minden: open space, félig nyitott kabinok, privát irodák, relax termek, spontán tárgyalók és persze közösségi helyiségek, amelyek a privátzónától a csapatmunkáig számtalan önmegvalósítási lehetőséget kínál a munkatársaknak. A fenntarthatóságot szem előtt tartó vállalat társadalmi felelősségvállalása jegyében pedig a felhasznált anyagok is környezetbarát technológiákat vonultatnak fel, legyen szó bútorzatról, ülésekről, festékekről vagy éppen a padlóról, szőnyegről. Az egyedülálló mintázat, amely uralja a belsőépítészeti miliőt, a társaság logójára hajaz, feltűnik a recepción, az egyes falfelületeken és a munkatér különböző helyszínein, miközben a mennyezet alatt végigfutó csövekkel izgalmas szimbiózisba kerül.

SOCIAL BOX