Magyarország lehet az IT-szektor Svájca

Joerg Bauer, a cég magyarországi elnöke a GE közép- és kelet-európai ügyeivel foglalkozó blogján jelezte: további bővítésre is készek, és a cégcsoport arra ösztönözné Magyarországot, hogy az IT szektor Svájcává váljon. “Az IT talán a legfontosabb olyan terület, ami kiváló lehetőségeket biztosít Magyarország számára a felzárkózáshoz, a versenyelőny megszerzéséhez, mivel az egész közép-kelet-európai régióban hagyományosan […]

Joerg Bauer, a cég magyarországi elnöke a GE közép- és kelet-európai ügyeivel foglalkozó blogján jelezte: további bővítésre is készek, és a cégcsoport arra ösztönözné Magyarországot, hogy az IT szektor Svájcává váljon. “Az IT talán a legfontosabb olyan terület, ami kiváló lehetőségeket biztosít Magyarország számára a felzárkózáshoz, a versenyelőny megszerzéséhez, mivel az egész közép-kelet-európai régióban hagyományosan itt a legmagasabb színvonalú az informatikai oktatás” – fogalmazott.

Az informatikai oktatás további erősítése olyan befektetés a jövőbe, amiből Magyarország 10 év múlva már profitálhat. Megjegyezte, hogy informatikai szakembereket sokkal nehezebben találnak, mint pénzügyi szakembereket. A GE amerikai cégcsoport 25 éve van jelen Magarországon, 4 ipari vállalata és 7 üzleti vállalkozása jelenleg 10 500 alkalmazottat foglalkoztat, de az eladás alatt álló Budapest Bankkal együtt 13 500 dolgozója van.

A Napi.hu kedden számolt be arról, hogy a GE Magyarország tavaly mintegy 1600 milliárd forint árbevételt és 360 milliárd forint üzemi eredményt ért el a még nem auditált adatok szerint. A cégcsoport 13 milliárd forintot fordított beruházásokra és 7 milliárd forintot kutatási, fejlesztési célokra.

SOCIAL BOX