Birodalmi mindennapok London spicces felhőkarcolójában

A Markel a virginiai Richmondban székel, míg világszerte 19 országban 60 irodát tart fenn. Kiemelt lokációja természetesen London, ahol korábban számos épületben helyezte el a munkatársait, és ennek az áldatlan állapotnak úgy vetett véget, hogy csaknem 8000 négyzetméteres irodateret vett birtokba a Walkie Talkie irodatoronyban az elkövetkezendő 20 évre, hogy itt rendezze be az egyik […]

A Markel a virginiai Richmondban székel, míg világszerte 19 országban 60 irodát tart fenn. Kiemelt lokációja természetesen London, ahol korábban számos épületben helyezte el a munkatársait, és ennek az áldatlan állapotnak úgy vetett véget, hogy csaknem 8000 négyzetméteres irodateret vett birtokba a Walkie Talkie irodatoronyban az elkövetkezendő 20 évre, hogy itt rendezze be az egyik nemzetközi központját.

A felhőkarcoló különös alakjáról kapta a Walkie Talkie nevet, mert olyan hullámzó formavilággal rendelkezik a 34 szintes 160 méteres épület, mintha spicces volna, amúgy a posztmodern stílusú épület rendes polgári neve a 20 Fenchurch Street. Eredetileg 200 méter magasra tervezték, és a környezetében találhatók London jellegzetes felhőkarcolói, míg a Temze túloldalán magasodik a Szilánk.

A biztosítási multi számára a költözés jó apropónak bizonyult arra is, hogy a cég áttekintse az eddigi működési mechanizmusát, így újraalakítva a munkaszervezetet még jobban meghatározhassa a vállalkozás küldetését. A tervező EDGE feladata volt pontosan definiálni ezt a céges víziót, és az ahhoz illeszkedő irodaépületet felkutatni, ahol megfelelő tereket lehetett kialakítani az új vállalati struktúra szerint.

A munkaterek tervezésénél arra törekedtek, hogy az egyes osztályok közötti éles választóvonalakat eltöröljék, és a Markel új víziójának megfelelően a kohézió érzetét biztosítsák mindenütt. Egy olyan helyet hoztak létre, ahová a látogatók vissza akarnak térni, illetve ahol a brókerek is szívesen dolgoznak.

A cég profiljának megfelelően ural mindent az üzleti „hangulat”, decens, visszafogott, ám alaposan kistafírozott irodáról beszélhetünk, ahol kissé birodalmi jellegű cégközpont formálódott, de hát a pénzvilágban ez természetes. A hatalmas ablakfelületek mögül csodás panoráma nyílik London új felhőkarcolóira, még a Szilánk is feltűnik valahol.

SOCIAL BOX