Idegre mentél az irodában? Lazulj a felhőkarcoló tetején a tetőkertben!

A Walkie Talkie tetején kialakított Sky Garden a legmagasabban fekvő ilyen típusú kert London központjában, 3 szintes és 360 fokos panorámát biztosít. Ráadásul 2015-től bárki számára elérhető a különleges látvány, csak jó időben kell helyet foglalni, mintha csak egy szállodába készülnénk valamikor a közeljövőben. A nagy érdeklődés miatt nem árt, ha hónapokkal előre megtervezzük eme […]

A Walkie Talkie tetején kialakított Sky Garden a legmagasabban fekvő ilyen típusú kert London központjában, 3 szintes és 360 fokos panorámát biztosít. Ráadásul 2015-től bárki számára elérhető a különleges látvány, csak jó időben kell helyet foglalni, mintha csak egy szállodába készülnénk valamikor a közeljövőben. A nagy érdeklődés miatt nem árt, ha hónapokkal előre megtervezzük eme extrém kis kirándulásunkat. Illetve néhány szabályt be kell tartanunk, ilyen például, hogy nem szabad késni, mert akkor jó eséllyel lemaradunk, és újabb hónapokat várhatunk.

Plusz maximum 100 ml folyadékot vihetünk magunkkal, kivéve a bébiétel és -tej, amit értelemszerűen nem tiltanak, már ha valaki csecsemőkkel akar a magasba emelkedni. A kézitáskánk méretét is szigorúan veszik, mintha csak repülőn utaznánk, a pontos maximális méretek: 8-17-19 inch. Maximum hat főre lehet foglalni, és a foglalásban szereplő neveknek egyezniük kell a személyi igazolványokba vésett adatokkal. Maximum időtartam, amit eltölthetünk odafent, egy és fél óra, ami azért nem kevés.

A Walkie Talkie-t egyébként, amelynek rendes polgári neve a 20 Fenchurch Street, 2014-ben adták át. Az épület másik beceneve a Pint, ugyanis egyesek szerint egy pohár sörre is hasonlít. A közel 200 millió fontba kerülő monstrumba összesen mintegy 13 ezer tonna acélt építettek be. A torony 165 magas lett és 35 emeletet számlál, ezzel London hatodik legmagasabb épülete. Eredetileg 200 méter magasra tervezték, de aztán visszavettek a tervekből, ugyanis a közelben található Szent Pál katedrálist és a Towert kissé háttérbe szorította volna.

SOCIAL BOX