A LinkedIn irodája az ikonikus Empire State Buildingben

A világhírű Interior Architects (IA)  tervezte ezt a vicces és vibráló munkahelyet a LinkedIn értékesítési csapata számára az ikonikus manhattani felhőkarcoló 28. emeletén, amely a közösségi oldal által elfoglalt szintek egyike. Innen mindenesetre szép kilátás és perspektíva nyílik, ami az értékesítés számára megfelelő magabiztosságot kölcsönözhet. A tervezőket a megbízó arra kérte előzetesen, hogy egy közösségi […]

A világhírű Interior Architects (IA)  tervezte ezt a vicces és vibráló munkahelyet a LinkedIn értékesítési csapata számára az ikonikus manhattani felhőkarcoló 28. emeletén, amely a közösségi oldal által elfoglalt szintek egyike. Innen mindenesetre szép kilátás és perspektíva nyílik, ami az értékesítés számára megfelelő magabiztosságot kölcsönözhet. A tervezőket a megbízó arra kérte előzetesen, hogy egy közösségi helyiségekből és társalgó zónákból álló barátságos és otthonos munkahelyet hozzon létre, ahol van kávézó és fitnesz szoba, valamint ahol úgy szeparálják el a munkaállomásokat, hogy eközben az egész tér harmóniája megmaradjon.

Vagyis a cél a személyesség megteremtése volt, ami mostanában szinte uralja az irodakialakítások filozófiáját a kollaboráció mellett. Az egész szintet úgy kezelték, mint egy klubot és rekreációs teret az alkalmazottak számára, ahol biliárdasztalok, egy vetítőterem és egy bár is helyet kapott. Egy különleges megoldással operáltak, hiszen az egyik helyiségben mintegy 133 régi retró telefonból alkották meg a fali mintát, ahonnan egy titkos ajtó vezet a bárba. Mintha egy titkos játékbarlangot működtetnének az irodában, csupán az egyik telefonkagylót kell felemelni, és máris feltárul az ajtó.

Az egész munkahely meglehetősen nagy hangsúlyt fektet a díszletekre, a lifteknél található lobbytér királykékben ragyog, míg az egyik informális megbeszélésekre kitalált társalgóban piros függönyök és fotelek várják a munkatársakat, mintha a Twin Peaks egyik misztikus jelenetébe csöppentünk volna. Máshol pedig a cég brandszínei – kék és szürke – uralják az egyes helyiségeket. Az egyik falszakaszon fekete-fehér fényképeken a dolgozók kisállatainak portréi függenek, hogy a nappali dizájnra még inkább ráerősítsenek. Mivel az értékesítési csapat tagjai sokat telefonálnak mikrofonos fejhallgatók segítségével, ezért lehetőségük van arra is, hogy közben fel-alá sétálgassanak az irodában, és ne kelljen monoton módon egymást bámulniuk, ennek a lazaságnak az érdekében alakították ki a közlekedőket is.

 

SOCIAL BOX