A NASDAQ nagymenő irodája Londonban

A NASDAQ a világ második legnagyobb elektronikus részvénykereskedelmi rendszere, ehhez méltóan egy decens, elegáns üzleti atmoszférát teremtettek a tőzsdét birtokló NASDAQ OMX új irodájában az Oktra tervei alapján. Még az egyterű irodatér is meglehetősen kimért, ám igényessége kárpótol minden olyan hiányért, amely egy kúlos dizájnirodában megtalálható. Ellenben a kávézó és a terasz meglehetősen trendi és […]

A NASDAQ a világ második legnagyobb elektronikus részvénykereskedelmi rendszere, ehhez méltóan egy decens, elegáns üzleti atmoszférát teremtettek a tőzsdét birtokló NASDAQ OMX új irodájában az Oktra tervei alapján. Még az egyterű irodatér is meglehetősen kimért, ám igényessége kárpótol minden olyan hiányért, amely egy kúlos dizájnirodában megtalálható. Ellenben a kávézó és a terasz meglehetősen trendi és nagyvonalú, így ellensúlyozva a munkaterek szigorúságát. A tervezőnek és egyben kivitelezőnek összesen 10 hét állt a rendelkezésére, hogy a közel 3000 négyzetméteres munkahelyet megalkossa.

Egy ilyen világszerte elismert cég irodájának kialakítása igazi kihívás volt az Oktra számára is, hiszen az új munkahelynek reflektálnia kellett a NASDAQ sikereire, brandjére és vállalati kultúrájára. Egyszerű semleges színek uralják a belső tereket, a recepción és a fogadó térben pedig egy nagy monitor található aktuális infókkal, miközben üvegfalak szegmentálják a helyiséget, hogy a természetes fényt maximálisan hasznosíthassák.

A megbízó nem sok instrukcióval látta el a tervezőket, de abban szerepelt az a kitétel, hogy a bűvös együttműködést erősítsék a munkatársak között, ennek érdekében alakították ki központi helyen a kávézót és bárt, ahol természetesen informális megbeszélésekre is lehetőség nyílik. Összességében meleg, barátságos, praktikus, és egyáltalán nem hívogató ez a nagyvonalú és elegáns munkahely.

SOCIAL BOX