Az olajmulti birodalmi székhelye, ahol versenyautó a recepciós

A spanyol CEPSA csoport látványosan reagált a cég életében és a munkakultúrában bekövetkezett változásokra, amely az új főhadiszállásában manifesztálódik. A vállalat egyébként a nemzetközi energetikai ipar meghatározó szereplője. Számos európai országon kívül Algériában, Kanadában, Marokkóban, Brazíliában és Panamában vannak érdekeltségei. Az olajipar és a petrolkémia vezető vállalataként több mint 9000 munkatársat foglalkoztat. A hatalmas lobby […]

A spanyol CEPSA csoport látványosan reagált a cég életében és a munkakultúrában bekövetkezett változásokra, amely az új főhadiszállásában manifesztálódik. A vállalat egyébként a nemzetközi energetikai ipar meghatározó szereplője. Számos európai országon kívül Algériában, Kanadában, Marokkóban, Brazíliában és Panamában vannak érdekeltségei. Az olajipar és a petrolkémia vezető vállalataként több mint 9000 munkatársat foglalkoztat.

A hatalmas lobby „birodalmi öntudata” jelzi a partnereinek és a konkurenciának, hogy itt valóban az energiapiac egyik jelentős szereplőjéről van szó. Lazán elhelyeztek a gigantikus fogadótérben egy versenyautót is. Az új cégközpont 21 emeletet foglal magában, ahol ugyanaz az alaprajzi elrendezés fogadja a munkatársakat, miközben az egyes divízióknak megfelelően személyre szabott tereket alakítottak ki. Az egyes zónák modul elemekből épülnek fel, így bármelyik osztály bárhol elhelyezkedhet, ugyanakkor a modul elemek arra is alkalmasak, hogy rugalmasan újraszabják a tereket.

A mobil munka jegyében nincsenek fiókok az íróasztaloknál, mindenkinek saját zárható szekrénye van, ez megint csak a szervezeti egységek rugalmas költöztetését és gyors átalakítását segíti elő. A vezetőség sem rendelkezik saját cellás irodákkal, az open space-ben ülnek mindannyian, ahol különböző megoldásokkal szegmentálták a tereket. A nyitott zónák ösztönzik a kommunikációt és az információk hatékonyabb átadását. A munkaállomásokat mindenhol a közösségi terek veszik körbe, ahol komfortos körülmények között beszélgethetnek a munkatársak.

Vannak speciális szintek is, ahol az alapstruktúrától eltérő funkciók találhatók. Az elnököt természetesen önálló irodában helyezték el, ugyanígy három szinten megosztott munkaállomásokat hoztak létre, hogy az egyes projektmunkák alkalmával a közreműködőknek is munkahelyet biztosítsanak. Egy másik szinten „társbérletben” Business Centert és tornatermet alakítottak ki. Szintén jelentős területet kapott az ebédlő, akárcsak az igazgatótanács is kényelmes „nappaliban” értekezhet.

SOCIAL BOX