Vízparti élmények a 31. emeleten

Az ausztrál iroda megnyitotta legújabb székhelyét Brisbane-ben is. A cég fő tevékenységét képezi, hogy irodáikat és szolgáltatásaikat hosszabb vagy rövidebb időre adja ki. A Girvan Waugh, tervező az új irodát úgy alkotta meg, hogy a tér egy multifunkcionális, rugalmas és technológiailag mindenre alkalmas környezet legyen, mely egyaránt funkcionálhat rendezvényhelyszínként, találkozópontként és konferenciateremként. A „bring the […]

Az ausztrál iroda megnyitotta legújabb székhelyét Brisbane-ben is. A cég fő tevékenységét képezi, hogy irodáikat és szolgáltatásaikat hosszabb vagy rövidebb időre adja ki. A Girvan Waugh, tervező az új irodát úgy alkotta meg, hogy a tér egy multifunkcionális, rugalmas és technológiailag mindenre alkalmas környezet legyen, mely egyaránt funkcionálhat rendezvényhelyszínként, találkozópontként és konferenciateremként. A „bring the outdoors inside” koncepció mentén indultak el, azaz lényeges volt, hogy a természetet és a szabadságot belecsempésszék a környezetbe.

Az egyik inspirációs elem a kanyargó Brisbane-folyó és a vízi élőhelyek voltak. Amint belépünk a lobbiba, máris megértjük, miről is van szó: a folyosó fémes fényvisszaverő felülete a víztükröt kívánja megjeleníteni, a hatalmas rozsdabarna acélajtó pedig a földes, kavicsos partot szimbolizálja. Továbbhaladva sem tűnik el a fő irányvonal, a növények számára természetesen mindenhol akad hely, néhol burjánzik, némely helyiségben csak 1-1 van belőlük. A recepció lépcsőzetes pultja és a felfelé ívelő növényzet a hegy oldalát kívánja megjeleníteni a vendégek előtt. A természetes fény az egyik legfontosabb eleme az irodának, éppen ezért hatalmas üvegablakok húzódnak végig a fal mentén. A nagy ablakok felelősek a „kint bent van” élményért is, ugyanis az egész városra ráláthatunk.

Tégla, kő és fa anyagok jellemzik az iroda burkolatát, ezzel is a természet közelségénél maradva. A textúrák és a színek a berendezéseknél is ezt a vonalat viszik tovább, a szürke és a barna különböző árnyalataival variáltak. Ennek ellensúlyozásaként (hogy ne legyen túl direkt ez a természet-dolog) a városi elemek is megjelennek fényreklámok, rézcsövek és a neon lámpák formájában. A nagy és szellős terek, üvegfalak és ablakok által még nagyobbnak tűnik az iroda és valóban olyan érzésünk van, hogy a város és a természet csak egy karnyújtásnyira van.