Ezért érdemes az irodát kékbe öltöztetni!

A kék szín minden árnyalata pozitív jelentést hordoz. A világosabb tónusok a szabadságot, tisztaságot, igazságot, reményt és a hűséget jelképezik. Sötétebb változatai a bölcsességet, megbízhatóságot, tudást, komolyságot és a stabilitást szimbolizálják, ezért tanácsadók számára ideális választás lehet. A szín nyugtató hatását érdemes kihasználni, segít kezelni a kisebbrendűségi érzést, amit egy adott szolgáltatás, márka kapcsán remekül […]

A kék szín minden árnyalata pozitív jelentést hordoz. A világosabb tónusok a szabadságot, tisztaságot, igazságot, reményt és a hűséget jelképezik. Sötétebb változatai a bölcsességet, megbízhatóságot, tudást, komolyságot és a stabilitást szimbolizálják, ezért tanácsadók számára ideális választás lehet. A szín nyugtató hatását érdemes kihasználni, segít kezelni a kisebbrendűségi érzést, amit egy adott szolgáltatás, márka kapcsán remekül ki lehet használni. Kevésbé ajánlott a szín túlzott használata pörgősebb munkahelyekre, mivel az ember érzékeire nyugtatóan hat, ezáltal jobban lassítja az aktivitást. Ezzel a színnel ügyesebben lehet manipulálni és bizonyos eredményeket elérni, mivel bizalmat és reményt sugároz – nem véletlenül használnak az egészségügyi intézmények belső tereire olyan sok kéket.

A Placester startup sem véletlenül nyúlt ehhez a színhez. A 2010-ben indult cég tulajdonképpen egy marketing platform, melynek célja, hogy jelentősen megnövelje és megkönnyítse a vásárlási folyamatokat az ingatlanszakemberek és a vásárlók között. A bostoni székhelyű vállalat az IA belső építészeti céget bízta meg a munkahely arculatának kialakításával. A cél az volt, hogy egy olyan helyet hozzanak létre, ahol a fejlesztők és a többi alkalmazott is produktívan tudjanak együtt működni. Szerették volna úgy meghatározni a márkát, mely egyszerre vidám és segítőkész, egy olyan hely, ahová mindenki szívesen bejár. És hát mivel lehet erre a legjobban ráerősíteni, ha nem a kék színnel?

A tervező csapat először számítógépek segítségével feltérképezte majd meghatározta, milyen lehetőségei vannak az irodának, ezután a fejlesztők és az alkalmazottak munkastílusát is figyelembe véve alakították ki az egyes munkaállomásokat. Ha a dolgozók szeretnének a saját kuckójukból kimozdulni, közös terek állnak rendelkezésükre, mint például játékterem, konyha vagy nappali. Szerettek volna egy kis kültéri hatást is belecsempészni a nagyvárosi környezetbe, így született meg a kertes és fa pados, téglafalas falifirkás elgondolás is, melyek mind Boston hangulatát igyekeznek visszaadni. A kék szín az összes helyiségben jelen van, a fal színe, a fal faborítása, a székek, kanapék, ajtók és a párnák is valamelyik árnyalatában tündökölnek. Az ösztönző és bölcsességet sugárzó színhez egy mozaikfestésű fal is párosul, mely a „work smart”, azaz dolgozz okosan feliratot hirdeti.

 

Képek: Robert Benson Photography + Placester

SOCIAL BOX