Az ASICS sportos munkahelye nem kispályás!

Az Irvine-i központú vállalat szerette volna, ha munkavállalók is jól érzik magukat a munkahelyükön. Mivel a cég profiljából adódóan minden a sportolás körül forog, így ez az elem a székhely esetében sem maradhatott ki. A telephely összesen 11.200 négyzetméteren helyezkedik el és két épületből áll, hogy funkciók szerint elkülönítsék az egyes területeket. Az első épületben […]

Az Irvine-i központú vállalat szerette volna, ha munkavállalók is jól érzik magukat a munkahelyükön. Mivel a cég profiljából adódóan minden a sportolás körül forog, így ez az elem a székhely esetében sem maradhatott ki. A telephely összesen 11.200 négyzetméteren helyezkedik el és két épületből áll, hogy funkciók szerint elkülönítsék az egyes területeket. Az első épületben az alkalmazottak számára egy kiskereskedelmi bolt és egy Sport Training Center lett kialakítva, melyben kosárlabda pálya, röplabda pálya, fitneszközpont, valamint zuhanyzók és öltözők találhatóak. A tervezésnél a legfontosabb a munkavállalók testi, lelki és szellemi jóléte volt, így a fitnesz mellett wellness és egészségügyi kezelések is várják a dolgozókat, valamint egy laboratóriumban felmérhetik és tesztelhetik állóképességüket is.

A másik épületben találhatóak az irodák és a munkaállomások, a konferenciatermek, az open space-k és a kávézók is. Az adminisztratív területek mellett a marketing és a közigazgatási részleg is itt található, de vannak ám más extrák is. Az ASICSnak saját boltja is van ott helyben, valamint egy múzeum, mely a cég történelmét mutatja be és egy fotó stúdió is – mert az bármikor jól jöhet. A munkaállomások a dolgozók igényei szerint lettek kialakítva, melyek a praktikus, modern, sportos vonalat követik. A design fő eleme természetesen a sport, nagy kivetítőkön és kisebb LCD televíziókon is sportközvetítések és az ASICS reklámjai mennek. Ezen kívül az irodát sportolók poszterei és képei díszítik, a hallban pedig egy sportcipőkből kirakott embernagyságú bábu is helyet kapott. A cég logójában is megtalálható kék-fehér színek dominálnak az irodában mindenhol, melyhez fa kiegészítőket alkalmaztak, különösen a fali burkolatoknál. A munkatársak egyaránt dolgozhatnak 2-4 fős privát „üvegkalitkákban” és közös helyiségekben is. Ha megpihennének rengeteg kényelmes kanapé és ülőalkalmatosság áll rendelkezésükre.

 

SOCIAL BOX