Ahol a kreativitást dobozban kínálják – szó szerint

Rengeteg csomagoló- és szállítóanyag vész kárba nap mint nap, miért ne hasznosítsuk újra az irodában? A Don’t say nothing ezt felismerve egy olyan helyet szeretett volna létrehozni, ahol minden kartonból van. Hogy miért érte meg papírból felépíteni az egész irodát? Ez az anyag szuper erős, sokoldalú, környezetkímélő, és alacsony költségvetésből bármilyen elem kihozható belőle. Az […]

Rengeteg csomagoló- és szállítóanyag vész kárba nap mint nap, miért ne hasznosítsuk újra az irodában? A Don’t say nothing ezt felismerve egy olyan helyet szeretett volna létrehozni, ahol minden kartonból van. Hogy miért érte meg papírból felépíteni az egész irodát? Ez az anyag szuper erős, sokoldalú, környezetkímélő, és alacsony költségvetésből bármilyen elem kihozható belőle. Az irodát olyan nemzetközileg elismert tervezők keltették életre, mint Joost van Bleiswijk és Alrik Koudenburg. Stílusa eléggé megfoghatatlan, de ez is volt a cél. Egyszerre monumentális és dízses, mégis kellőképp retró és klasszikus. A berendezés eléggé egyedülálló lett, amikor belép az ember az ajtón, nem érti, melyik korba csöppent. Van Bleiswijk a tervezés során olyan történelmi ipari dizájn tárgyakból merített ihletet, melyek rég feledésbe merültek; ilyen például az íróasztal, az álló óra, a homokóra és a sakktábla.

A fenntarthatóságot tovább erősíti, hogy a bútorok és a falak egytől egyik ragasztó és csavar nélkül készültek és lettek összeillesztve! Több mint 500 négyzetméter kartonpapírt használtak fel az építés során, és körülbelül 1500 darabból rakták össze a bútorokat, melyek CNC vágással készültek. A 15 milliméter vastagságú kartonlapokat bármikor szét lehet bontani és össze lehet hajtogatni, így lapjával téve bárhová elférnek. Az ülőalkalmatosságok (székek és kanapé) kivételével az egész irodában minden darab ebből az anyagból készült. Asztalok, könyvespolcok, oszlopok, lépcsők, és még a szobák is kartonból vannak. Minden egyes darab stabil szerkezetű, ám ha bármilyen okból egy asztallap vagy egy felület megsérül, bármikor helyettesíthető egy, könnyen méretre vágható kartonlappal. Az iroda filozófiáját követi a berendezés is: „Hogyan tudja egyetlen ötlet a semmit valamivé alakítani.” Egy eldobható, látszólag semmit nem érő anyagból egy egyedi és emlékezetes iroda létrehozása kiváló módja annak, hogy megtestesítsék ezt a gondolatot. A végeredmény egy olyan fenntartható, sokoldalú és időtálló tér lett, mely soha nem megy ki a divatból.

SOCIAL BOX