Itt pihennek az olasz olimpikonok

Jó dolguk van az olaszoknak Rióban, ugyanis egy külön luxusépítmény áll a sportolók rendelkezésére, ha pihenni vagy kikapcsolódni szeretnének. Augusztus 3-án nyitotta meg kapuit a Casa Italia nevű épületkomplexum, ahol megannyi lehetőség és kényelem várja őket a számok előtt vagy után. A Costa Brava Clube épülete a 60-as években született, és most az olimpia ideje […]

Jó dolguk van az olaszoknak Rióban, ugyanis egy külön luxusépítmény áll a sportolók rendelkezésére, ha pihenni vagy kikapcsolódni szeretnének. Augusztus 3-án nyitotta meg kapuit a Casa Italia nevű épületkomplexum, ahol megannyi lehetőség és kényelem várja őket a számok előtt vagy után. A Costa Brava Clube épülete a 60-as években született, és most az olimpia ideje alatt a sportolók kényelmét szolgálja. A koncepció Beatrice Bertini és Benedetta Acciari nevéhez köthető, akik olyan teret szerettek volna megalkotni, mely bemutatja az olaszok kiválóságait mind a sportban, mind pedig a művészetek terén. Ebben partnerük Claudia Pignatale dizájner volt; az olasz és a brazil kultúraötvözésből született meg az épület – ez a stíluskeveredés az italobrasiliana –, mely arculati elemeinek kialakításában rengeteg kortárs művész segédkezett. Természetesen itt minden megtalálható, mely a sportolók kényelmét szolgálja, van több étkező, bár, terasz, edzőterem, meeting termek, pihenő- és társalgó helyiségek, kert, és megszámlálhatatlanul sok televízió, melyeken a versenyzők nyomon követhetik az aktuális eseményeket.

A jellegzetes olaszos elemeket ikonikus képek és tárgyak, különféle művészeti formák és bútorok szolgáltatják, valamint az elmaradhatatlan olasz konyha és a vendéglátás fontossága. A művészek tökéletesen egyesítették a brazil és az olasz művészeteket, számos utalás és kedves hívószó várja a vendégeket. Egyből a bejáratnál egy trikolorba öltöztetett, fénycsőből formált +39-es felirat látható, mely Olaszország nemzetközi előhívószáma. Továbbhaladva láthatjuk Pietro Golia „Welcome” felirat alkotását, mely a főfolyosó irányába mutat, ahol Guendalina Salini „A földrajz vége” című kollekciója látható, valamint szintén itt található a legendás “Bocca” kanapé, a száj formájú ülőalkalmatosság, mely egy 1970-es tervezési darab a Studio 65 Gufram jóvoltából. A bútorok extravaganciáját tovább fokozzák a „Gina” székek, melyek áttetsző, arany és hímzett testben tündökölnek.

Maga a Casa Italia helyszíne egy csodálatos tengerparti szikla tetején nyugszik, így a környezet és a látvány sok művészt inspirált, például a kanapékért felelős Edrát, és a náluk tevékenykedő, lakberendezéssel foglalkozó dizájnereket is, akik „A kőzetek” nevet adták a kanapéknak. Szintén a szigetvilágból merített ihletet Emmanuel Babled az „Etnastone” asztalkákhoz, melyek szicíliai vulkáni eredetű kőzetekből készültek. Davide D’Elia kék-fehér alkotása is a természetből táplálkozott, az összekötő folyosók, azaz a „Horiz-ontal” írisz kék és fehér váltakozásával csempészi vissza a tenger és az ég végtelen kékségét. A modern dizájnelemek között itt is megjelenik a legújabb technológia, a 3D nyomtatás. A „Big Louie” csillárok uralják a szobát, meg nem mondaná az ember, hogy nem hagyományos módon készültek.

SOCIAL BOX