A LinkedIn ausztrál irodája több száz méteres asztallappal hódít

A világot már bepókhálózó vállalat most épp Sydneyben nyitott irodát, ráadásul nem is akármilyet. Ahogyan az online birodalomban már bebizonyította, a LinkedIn tényleg képes összehozni olyan embereket és ismeretségeket, melyek a későbbiekben gyümölcsözőek lehetnek. Hogy ezt a vonalat továbbvigyék, sajt irodájukban offline módon is leképezték az elméletet: hogyan lehet a legjobban kapcsolatokat kialakítani. Nos, nem […]

A világot már bepókhálózó vállalat most épp Sydneyben nyitott irodát, ráadásul nem is akármilyet. Ahogyan az online birodalomban már bebizonyította, a LinkedIn tényleg képes összehozni olyan embereket és ismeretségeket, melyek a későbbiekben gyümölcsözőek lehetnek. Hogy ezt a vonalat továbbvigyék, sajt irodájukban offline módon is leképezték az elméletet: hogyan lehet a legjobban kapcsolatokat kialakítani. Nos, nem kell hozzá semmi más, csak egy pult (nem, kivételesen nem bárpult). Az iroda különlegessége, hogy a tereket átszövi egy gigantikusan hosszú és kacskaringós pultrendszer, mely a recepciónál kezdődik és egészen az irodákig húzódik, összesen 3600 négyzetmétert és két szintet szel át! Az asztal ráadásul állítható magasságú, Ez a napközbeni interaktív része az irodának, ahol akár munkatársaikkal, akár leendő partnereikkel tarthatnak megbeszéléseket a hosszú pult egy kiválasztott szakaszán – egészen pontosan 126 lehetséges pont és szeglet áll a dolgozók rendelkezésére. Ha az asztal folytonossága valamilyen építészeti okból megszakad, akkor is különféle elemekkel, textilekkel és bútorokkal viszik tovább a pult vonalát.

Az ausztrál kultúrának megfelelően a természetből merítettek ihletet, így a felület anyaga nem volt kérdés. Eleve nagyon sok faáruval és fabetéttel, dizájnelemmel dolgoztak a Woods Bagot építési vállalat szakemberei. Természetesen a munkaállomások asztalai is állítható magasságúak, és legtöbbjük ugyanolyan készült, mint az irodán átkígyózó asztalosipari remekmű. A 8 hónapig tartó tervezés és építkezés után egy olyan helyiségeket kaptak a dolgozók, ahol kényelmesen elférnek; hatalmas előadóterem gondoskodik a nagyszabású meetingekről, egy jó méretes konyhájuk is lett, ahol az összes dolgozó elfér, és mindenhol nagy méterű, ívelt kanapék találhatóak, hogy minél többen megpihenhessenek egy fárasztó munkanapon. Hogy ne csak minden a munkáról szóljon, olyan kikapcsolódási elemeket iktattak az irodába, mint grillező, fedett kerthelyiség, játékterem, valamint egy wellness létesítmény – mind elmaradhatatlan részei egy y-generációs munkahelynek.

Fényképek: Fretwell Photography

SOCIAL BOX