Milyen környezetben dolgoznak a világ egyik legnagyobb kozmetikai cégének munkatársai?

„Professzionális hajápolás Önnek.” Biztosan mindenkinek ismerősen cseng ez a szlogen. A Schwarzkopf az egyik legnagyobb kozmetikai cég a piacon, világszerte 125 országban árusítják a termékeiket. Portfóliójukban számos ismert márka megtalálható, többek közt hajfestékeket, hajformázókat, hajápolószereket, piperecikkeket, bőrápolási-, szájápolási termékeket és illatanyagokat forgalmaznak. A Henkel csoport tagjaként tisztítószerekkel és különféle technológiákkal is foglalkoznak. Az 1898-ban útjára […]

„Professzionális hajápolás Önnek.” Biztosan mindenkinek ismerősen cseng ez a szlogen. A Schwarzkopf az egyik legnagyobb kozmetikai cég a piacon, világszerte 125 országban árusítják a termékeiket. Portfóliójukban számos ismert márka megtalálható, többek közt hajfestékeket, hajformázókat, hajápolószereket, piperecikkeket, bőrápolási-, szájápolási termékeket és illatanyagokat forgalmaznak. A Henkel csoport tagjaként tisztítószerekkel és különféle technológiákkal is foglalkoznak. Az 1898-ban útjára indult világmárka egy kis berlini drogériából indult, s mára meghódította a szépségipart. A brand Schwarzkopf Professional részlege a legjobb exkluzív világmárkák között szerepel, így irodájuknak is elegánsnak kell lennie. A Hamburgban található székházban idén került sor az átalakításra, mely összesen hét emeletet érintett.

A felújítás során különösen a közös terekre koncentráltak. A helyiségeket illetően itt is felfedezhetőek a ma oly divatos üvegszobák vagy kabinok, melyekben zavartalanul folyhatnak a beszélgetések. Szintén a privát eszmecserékre vagy telefonálásokra lehetnek alkalmasak az hangtompító tulajdonsággal bíró magas támlájú fotelek is, melyek a folyosókon találhatóak. A Schwarzkopf visszafogott és előkelő stílusát az iroda is visszaadja, sehol egy kirívó bútordarab vagy forma. Színekben is inkább a visszafogottságot keresték, ezért a fekete, a szürke és a fehér mellett csak néhol jelenik meg egy-egy szín a padlón vagy a kiegészítőkben. Paravánokat is előszeretettel alkalmaznak, ez a fehér, lyukacsos, kusza mintázatú válaszfal azért tökéletes, mert bár funkcionálisan elválasztja a helyiségeket egymástól, mégis átengedi a fényt és sejteti, mi van a fal mögött. Végül, de nem utolsó sorban, ami igazán feltűnő az iroda esetében, az a grafikák és képek használata. Több helyen is megjelennek kisebb-nagyobb képek, melyek frizurákat ábrázolnak, valamint fújt üvegen is láthatóak minták.

Fotók: Karsten Knocke

SOCIAL BOX