Iroda a parkban

Angliai művészekből és tervezőkből verbuválódott csapat alkotta meg a következő különleges irodát. A kasszerű építmény Londonban, a Hoxton térhez közeli parkban található, melyről első ránézésre senki nem mondaná meg, hogy egy iroda. A csapat célja az ideiglenes irodával az volt, hogy a város ezen szegletét is vonzóbbá tegyék a lakosok számára, és minél többen használják […]

Angliai művészekből és tervezőkből verbuválódott csapat alkotta meg a következő különleges irodát. A kasszerű építmény Londonban, a Hoxton térhez közeli parkban található, melyről első ránézésre senki nem mondaná meg, hogy egy iroda. A csapat célja az ideiglenes irodával az volt, hogy a város ezen szegletét is vonzóbbá tegyék a lakosok számára, és minél többen használják a parkot, valamint hogy a kötetlen munkarendben dolgozóknak is kedveskedjenek. Az építkezés a Park Hack kezdeményezés részeként valósult meg, amelynek lényege a városrész nyilvános tereinek megszépítése. A kis iroda ennek az akciónak a prototípusaként jött létre, mivel a városfejlesztések által szeretnének változtatni a város működésén és a közös terek használatán. Ez az iroda ennek az egyik első lépése. A természet ráadásul nyugtató hatással van az emberi környezetre, produktívabbak és kreatívabbak lesznek a dolgozók. És különben is, ki ne szeretne a természet lágy ölén dolgozni?

A kis építmény a TREExOFFICE nevet kapta, mivel az egész struktúra körülöleli a fákat. A szerkezet maga is préselt fából és papír keverékéből készült, valamint áttetsző műanyagot és polikarbonát lamellákat használtak a megépítéséhez. A falakat, vagyis az iroda oldalait borító áttetsző lemezeket manuálisan lehet mozgatni, azaz le is csukhatjuk mindet, hogy ne zavarjanak munka közben, de akár fel is nyithatjuk őket. Az iroda gólyalábakat is kapott, hogy a nagyobb esőzések és a hó ne mossa alá, és ne tegye tönkre az építményt. Egyébként hűvösebb időben nem ajánlott a használata, mivel az épületnek nincs teteje, és fűtőberendezés sincs benne. Az iroda egyébként egyterű, de több asztallal rendelkezik, így egyszerre akár többen is dolgozhatnak, szóval eléggé coworking jellege van. Fából készült munkaállomások, áram és wifi áll az ideiglenes kollégák rendelkezésére, egyszóval minden megvan benne, amivel kényelmesen folyhat a munkavégzés.