Bicikli, róka és fesztiválhangulat a Heinekennél

A nagy múltú vállalatot 1864. február 15-én alapították Amszterdamban, s azóta sikert sikerre halmoz: a világ 70 országában van jelen termékeivel és 125 sörgyárat üzemeltet jelenleg. Legutóbb Dublinban nyitották meg írországi székhelyüket, és egy 1200 négyzetméteres irodában hozták létre bázisukat. Az alapkoncepció egy olyan átlátható, de mégis privát helyiségekkel tarkított munkahelyet szerettek volna létrehozni, ahol egyaránt […]

A nagy múltú vállalatot 1864. február 15-én alapították Amszterdamban, s azóta sikert sikerre halmoz: a világ 70 országában van jelen termékeivel és 125 sörgyárat üzemeltet jelenleg. Legutóbb Dublinban nyitották meg írországi székhelyüket, és egy 1200 négyzetméteres irodában hozták létre bázisukat. Az alapkoncepció egy olyan átlátható, de mégis privát helyiségekkel tarkított munkahelyet szerettek volna létrehozni, ahol egyaránt folyhat a társasági élet, és a személyesebb, magánjellegű tárgyalások is. A dizájnnál törekedtek, hogy egy izgalmas, színes munkahelyet hozzanak létre, ahová a munkatársak és az üzleti partnerek is szívesen járnak. A Heineken brandjének logója és a hozzá kapcsolódó grafikus elemek tarkítják a teret.

Nagy nyitott terek jellemzik az irodát, melynek legfeltűnőbb elemei az üvegtárgyalók. Szerették volna szellőssé tenni az irodát, így sok üvegfelületet használtak. Hogy egy kicsit megbontsák a nagy tereket, mintás szőnyeget használtak. A színeknél egyébként nincs egy meghatározó irányvonal, szerették volna, ha minél változatosabb az iroda, így az élénkebb sárga, zöld és piros mellett semleges színeket használtak, mint a halványkék és a bézs. Az egyik legmeghatározóbb eleme a helynek a világítás, melynél törekedtek arra, hogy minél különlegesebb és izgalmasabb legyen, így különféle lombikszerű üvegburákba helyezett izzók gondoskodnak a fényről és a hamisítatlan fesztiválhangulatról. A manapság nagyon menő, ipari megjelenést kölcsönző látszómennyezet is megjelenik. Az irodában bár és pihenősarok, kantin és kreatív tér is található.

SOCIAL BOX