A Cadillac főhadiszállása

Korábban már bemutattuk az irodaház különlegességeit, most fókuszáljunk egy kicsit magára az irodára. A külvárosi autótelepek után a Nagy Alma belsejébe, egészen pontosan a Hudson Square környékére költözött Cadilac HQ-nak olyan páratlan kilátása van, hogy a képek láttán mindenki irigykedni kezd. Már az épületbe belépéskor elönti az embert a luxus érzése, a liftbe beszállva úgy érezhetjük, […]

Korábban már bemutattuk az irodaház különlegességeit, most fókuszáljunk egy kicsit magára az irodára. A külvárosi autótelepek után a Nagy Alma belsejébe, egészen pontosan a Hudson Square környékére költözött Cadilac HQ-nak olyan páratlan kilátása van, hogy a képek láttán mindenki irigykedni kezd. Már az épületbe belépéskor elönti az embert a luxus érzése, a liftbe beszállva úgy érezhetjük, mintha egy limuzin belsejében lennénk. A lobbinak és a lift folyosójának sötétbarna bőrburkolata az elegáns autók kárpitozására emlékeztet, és az illatok is az „új autó” szagának benyomását keltik. Akik belépnek a váróba, legelőször a lebegő Cadillac maketteket pillantják meg, majd pedig a Hudson folyó és a város csodás látképe tárul eléjük a hatalmas ablakokon keresztül. „Inkább alacsonyabb bútorokat és dizájnelemeket használtunk annak érdekében, hogy a panorámát élvezhessék a vendégek és a munkatársak is.” – mondta Stefanie Shunk a Gensler tervezője.

A 3250 négyzetméteres irodában mindenhol visszaköszönnek az autók direkt vagy indirekt módon. A tükrös szekrények, trófeák és kijelzők verik vissza a mennyezeti világítás fényeit, csak úgy, mint egy autó csillogó motorháztetője a napfényt. A térelválasztó elemeken és polcrendszereken mindenhol apró Cadillaceket látunk más-más színben és kivitelben. A márka logójában található vörös, sárga, sötétkék és acélszürke színek uralják a teret, melyekhez króm kiegészítőket használtak – itt is visszaköszön, mint a logó és az autók díszítőeleme. Természetesen a tárgyakók is autók neveit viselik és szénszálas asztallapok ékesítik azokat. Sőt, a két szint közötti lépcsőház burkolásához is autóra való festéket használtak, ez már tényleg az elvetemültség határa.

SOCIAL BOX