Pozsonyban felhőkarcoló épül. A gigaprojekt folytatódik

A tervezett felhőkarcoló a J&T Real Estate gigantikus pozsonyi projektjében kap helyet, amely az Eurovea nevet viseli. Az új városnegyed a Duna mentén Pozsony óvárosa és mai belvárosa szomszédságában épül. A hatalmas beruházás első fázisát 2010-ben adták át, amelynek során irodaházak, lakóépületek, szálloda és egy pláza is épült. A projekt második szakaszában bővítik az eddigi […]

A tervezett felhőkarcoló a J&T Real Estate gigantikus pozsonyi projektjében kap helyet, amely az Eurovea nevet viseli. Az új városnegyed a Duna mentén Pozsony óvárosa és mai belvárosa szomszédságában épül.

A hatalmas beruházás első fázisát 2010-ben adták át, amelynek során irodaházak, lakóépületek, szálloda és egy pláza is épült. A projekt második szakaszában bővítik az eddigi ingatlanállományt, és 6 új épület is elkészül, ezek egyike lesz a felhőkarcoló, amely lakótoronyként fog hasznosulni. Ha a terveket jóváhagyják, akkor Pozsony új ikonikus épülete 2019-re épülhet meg.

Sor kerül a bevásárlóközpont bővítésére, egy mélygarázs, egy apartmanház, illetve két közintézmény is épül, valamint a már említett lakótorony is ide kerül. A pláza véglegesen 84 ezer m2-nyi területet foglal magában, ahol hat moziterem is helyet kap. Továbbá 487 lakás, 40 ezer m2-nyi irodaépület, illetve 2200 parkoló készülhet el.

A projekt mintegy 8,5 hektáros területen valósul meg, ehhez kapcsolódik még egy 2,3 hektáros promenád is. A második fázis az első formavilágát követi, csak egyre magasabb épületeket fognak felhúzni. A „Duna városa” nagyszabású városfejlesztési program szerint az Euroveát egy gyalogos hídon keresztül összekötnék az Új Lido projekttel.

„Egy domináns épület kivitelezését tervezzük az Apollo Híd közelében, amely Pozsony fontos viszonyítási pontja lesz majd a jövőben, hiszen 46 emelettel számolunk” – mondta Peter Korbačka, a komplexum tulajdonosa. Majd hozzátette: a fejlesztések célja, hogy Pozsony lakóit közelebb hozzák a Dunához és a rakpartokat kiterjesztve bevonják a város vérkeringésébe.

Kövesse a realista.hu hírportált a FacebookonInstagramonLinkedinen.

SOCIAL BOX