A Philips csoport kicsinosította hamburgi irodáját

 A Fuhlsbüttel városnegyedben található épület csaknem 90 éve fonódik össze a Philips múltjával. Itt született meg ugyanis 1927-ben az első röntgencsövek feltalálásával és gyártásával a Philips Healthcare vállalat. Jelenleg 2000 fő dolgozik az épületben, beleértve a közigazgatási, kutatási, marketing- és szervizosztályt is. Külső megjelenése nagyon megnyerő és különleges, Hamburg téglaépítészeti hagyománya mentén épült az irodaház, üveg és […]

 A Fuhlsbüttel városnegyedben található épület csaknem 90 éve fonódik össze a Philips múltjával. Itt született meg ugyanis 1927-ben az első röntgencsövek feltalálásával és gyártásával a Philips Healthcare vállalat. Jelenleg 2000 fő dolgozik az épületben, beleértve a közigazgatási, kutatási, marketing- és szervizosztályt is. Külső megjelenése nagyon megnyerő és különleges, Hamburg téglaépítészeti hagyománya mentén épült az irodaház, üveg és téglasávok váltják egymást.  Már az előcsarnokba belépve is világos és tiszta rendezettséget kelt az iroda. Kék fénycsíkok a padlóban, valamint a fogadópult eltolva egymás fölé helyezett, sugárzó fehér lapjai a vállalat színeit adják vissza. A mennyezet irányában hatalmas tér van, így a kék üvegkorláton keresztül egészen az első emeletig lehet látni. 

Minden emelet saját színt kapott, hogy egyibbé tegyék a szintek arculatát és segítsék a vendégek tájékozódását. További dizájnelemek Hamburg motívumai és témái, például a város vízhez való szoros kapcsolata. Kétféle munkaterületen dolgozhatnak a munkatársak: nagyrészét open space teszi ki, de néhány kabinszerű iroda is a dolgozók rendelkezésére áll, de nem léteznek egyéni, egyszemélyes irodák – még maga a vezérigazgató, Peter Vullinghs is lemondott a saját irodáról. Hogy minden kolléga magáénak érezze az új irodát, egy intranet-oldalon láthatták a tervek aktuális állását, és egy „mintahelyiségben” elmondhatták véleményüket.

Mivel a modern irodabirodalomban egyik munkatársnak sincs állandó, fix helye, hagyományos paravánnal leválasztott helyiségek és teakonyhák keverednek mobil munkaállomásokkal, színes ülősarkokkal, pihenőszigetekkel és konferenciatermekkel. Itt ezt az elvet a „Touch-Down”-állomások testesítik meg, amelyek a rövid időre szóló vagy vendégmunkahelyeket jelentik, az aktuális fény- és hőmérsékleti viszonyokat maguk a használók határozhatják meg. Ezen kívül különböző méretű tárgyaló- és konferenciatermek is a munkatársak rendelkezésére állnak. Termet foglalni az ajtók mellett található érintőképernyős eszköz segítségével lehet, ami nagyban megkönnyíti a belső kommunikációt. Az úgynevezett „Breakout Areas” területeken találhatóak a fekvő- és csendes terekkel ellátott nyugalmi zónák is. Kiegészítésként ide tartoznak még a kiállítói felületek és a tetőteraszos kávézó is.

 

SOCIAL BOX