Vadonatúj városközpont épül a WestEnd mellett

Budapesten a WestEnd City Center mögött kezd újabb beruházásba a Gránit Pólus, amely a következő évekre tervezett legnagyobb volumenű magán ingatlanfejlesztés lesz a régióban. A fitalabb generációk igényeit is figyelembe vevő „smart city” koncepció alapján tervezett városnegyed alapkőletétele a tervek szerint már 2018-ban megtörténhet, és kezdetét veheti Budapest egyik legfrekventáltabb részén a beruházás. Az egymilliárd eurós összköltségűre becsült […]

Budapesten a WestEnd City Center mögött kezd újabb beruházásba a Gránit Pólus, amely a következő évekre tervezett legnagyobb volumenű magán ingatlanfejlesztés lesz a régióban. A fitalabb generációk igényeit is figyelembe vevő „smart city” koncepció alapján tervezett városnegyed alapkőletétele a tervek szerint már 2018-ban megtörténhet, és kezdetét veheti Budapest egyik legfrekventáltabb részén a beruházás.

Az egymilliárd eurós összköltségűre becsült új projekt egy modern, sokrétű, inspiráló városi környezetet teremt, amely az épített és zöld környezet, az urbanisztikai megoldások és a szolgáltatási mix révén új életminőséget biztosít a felhasználók számára. Az új projektben egy iroda- és lakóépületeket, szállodát ötvöző smart city-t húznak fel 94 ezer négyzetméteren, 320-450 ezer négyzetméteres beépítéssel. A cég kéthektáros parkot is kialakítana.

„A lokáció és a kiváló megközelíthetőség ma nagyon felértékelődött az ingatlanfejlesztési piacon. Úgy érzem, hogy ebben verhetetlenek vagyunk. Ugyanakkor már az előfejlesztési szakaszban is a fenntartható, környezettudatos szemléletet követjük. Nagy öröm számunkra, hogy cégünk a WestEnd fejlesztését követően két évtizeddel, ismét új kategóriát teremt a hazai és regionális ingatlanfejlesztési piacon” – nyilatkozta Ágházi Gyula a Gránit Pólus vezérigazgatója.

A fejlesztő az egyes épületeket más-más építészeti irodával terveztetné, hogy egy sokszínű városnegyedet alakítson ki, valamint fontos szempont a fenntartható, környezettudatos szemléletet követése is. A Gránit Pólus korábbi projektjei között volt többek között a Müpa, a Budapest Sportaréna és a Korda Stúdió is.

A cégcsoportnál több változás is történt az elmúlt időszakban. Az október végén lezárult tárgyalások eredményeképpen Peter Munk kanadai üzletembert kivásárolták a tulajdonostársak, így száz százalékban magyar kézben, Demján Sándor és munkatársai, valamint Csányi Sándor kezében van a Gránit Pólus.

SOCIAL BOX