Átadták az Amazon Sphere-t, így néz ki belülről!

Két hete vehették birtokba az Amazon dolgozói az irodát, melynek dizájnja a természet és az ember harmonikus viszonyára épül. A három hatalmas üveggömbből álló komplexumot 2 ezernél is több üvegtábla alkotja, melyek speciális anyaga védi a dolgozókat a túlzott melegtől. Az épület különlegességét lehet még fokozni: több mint 40 ezer növény díszíti a tereket, melyek […]

Két hete vehették birtokba az Amazon dolgozói az irodát, melynek dizájnja a természet és az ember harmonikus viszonyára épül. A három hatalmas üveggömbből álló komplexumot 2 ezernél is több üvegtábla alkotja, melyek speciális anyaga védi a dolgozókat a túlzott melegtől.

Az épület különlegességét lehet még fokozni: több mint 40 ezer növény díszíti a tereket, melyek közel 40 országból, 400 különböző fajjal gondoskodnak a dzsungel-hangulatról. Az iroda éke egy 15 méter magas ausztráliai fikusz, mely a „Rubi” becenevet viseli (latin neve, a Ficus rubiginosa után szabadon).

A növényeknek azonban nemcsak esztétikai szerepük van: telepítésükkel az a cél, hogy növeljék a munkahelyi kreativitást és ezzel a produktivitást. Hagyományos irodai terekkel is találkozni a gömbök belsejében, például tárgyalókkal, azonban inkább nagy, nyitott terek és kötetlen megbeszélésre alkalmas sarkok jellemzik az épületet.

 

Ilyen különleges „fészkekben” is folyhat megbeszélés, magasban a növények között.

 

Az Amazon alapítója, Jeff Bezos az ünnepélyes átadáson Alexával, a vállalat hangvezérlő szoftverével együtt konferálták az eseményt.

 

g több irodadizájnra vágysz? Látogass el Instagram oldalunkra!

SOCIAL BOX