Az Uber amszterdami irodája egy igazi bulihely

Bár az Ubert Magyarországon betiltották, és sok európai országban gyűlt meg a baja a hatóságokkal, ettől függetlenül a világ egyik leggyorsabban növekvő technológiai vállalata. Több mint 65 országban és 450 városban van jelen. A villámgyors terjeszkedés kulcsa egy pofonegyszerű filozófia: gondolkodj a helyiek nyelvén, és terjeszkedj globálisan. 2017-ben az Uber új helyre költöztette az EMEA […]

Bár az Ubert Magyarországon betiltották, és sok európai országban gyűlt meg a baja a hatóságokkal, ettől függetlenül a világ egyik leggyorsabban növekvő technológiai vállalata. Több mint 65 országban és 450 városban van jelen. A villámgyors terjeszkedés kulcsa egy pofonegyszerű filozófia: gondolkodj a helyiek nyelvén, és terjeszkedj globálisan.

2017-ben az Uber új helyre költöztette az EMEA régióért felelős központját, és ilyen értelemben Amszterdam kiváló megoldásnak bizonyult, hiszen a város mindig is híres volt nyitott és befogadó kultúrájáról. A tervezés során a cél itt sem volt más, mint a sokszínűség és a cég globális közösségi kultúrájának ünneplése.

Miközben a csaknem 10 ezer m2-es iroda hozza az Uber alapértékeit, reflektál Amszterdam lendületére és jellegzetességeire, valamint kiemeli Európa, Afrika és a Közel-Kelet különböző területeit. A színek, anyagok és minták ötvözete tökéletesen kifejezi az emberek összetartozását.

A mostanában divatos tevékenységalapú munka köré szerveződik a hely, nincsenek dedikált székek, az alkalmazottak csapatok szerint rendeződnek el. A közösségi terek mellett kisebb irodákat is igénybe vehetnek, sőt, személyre is szabhatják a csoportzónákat.

A munkahely valójában megbeszélésre és munkára alkalmas terek hálózata, ahol a kollaboráció mindenféle színtere megjelenik, elég ha csak a társalgóban elhelyezett függőágyra gondolunk, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik az egyik csatornára.

Az átriumból induló központi lépcsőház négy emeletet köt össze, amely az amszterdami csatornák ihlette zöld, koncentrikus spirál formát mutat. Az emeletek az egyes EMEA régiókat jelenítik meg gazdagon színezett terekkel, mintha csak turisztikai útikönyvek lenyomatai lennének. A hangulatot a régiók természetes színei határozzák meg, így megjelenik a Földközi-tenger világos, gazdag kékje, a Közel-Kelet meleg, sárga atmoszférája, illetve Nyugat-Európa buja, élénk zöldjei.

A földszinten kialakított étterem a regionális központ szíve, ahol összegyűlhetnek a munkatársak, és amelynek jelentős a közösségmegtartó ereje. Itt a különböző elrendezések, a macskakövek és a téglaelemek emlékeztetnek Amszterdam utcácskáira. A multikulturális dizájn egy friss, természetes környezetet teremt, amely minden régió egyedi jellegét kiemeli és reprezentálja, miközben vendégszerető és kényelmes tereket kínál.

Fotó: Harry Beugelink – Shutterstock.com

SOCIAL BOX